Група КМ-15-20 Устаткування "Коктейлезбивальна машина"

 


№ 

Марка машини

Коктейлезбивачка КЗ

1

Призначен-ня машини

Призначена для приготування коктейлів механічним перемішуванням та збивання компонентів, які входять до їхнього складу (молоко, морозиво, сироп, варення)

2

Схема будови













3

Основні частини

1, 8, 9 – пружини; 2 – робочі органи;     3 – стакан; 4 – вал; 5 – кожух; 6 – електродвигун; 7 – станина; 10 - мікропередавач

4

Будова машини

Робочою камерою коктейлезбивачки служить легко знімний стакан, виконаний із неіржавіючої сталі або алюмінію. Всередині стакана міститься робочий інструмент.

Привідний вал підтримується двома шарикопідшипниками таким чином, що його вісь відхиляється по вертикалі в невеликих межах. Привідний вал приєднаний до вала однофазного електродвигуна, від якого він одержує обертальний рух частотою 7000 об/год. Електродвигун вміщено у пластмасовий кожух, прикріплений до станини коктейлезбивачки. 

Електродвигун вмикається автоматично під час установлення стакана, який фіксується в положенні двома пружинами. Як тільки но верхній борт стакана опиниться під пружиною 8 і через пружину 9 натисне на кнопку мікроперемикача 10, увімкнеться двигун. У разі знімання стакана ланцюг живлення електродвигуна розривається і він вимикається.

Тривалість приготування напою – 1-1,5 хв. При цьому об’єм переміщуваної суміші порівняно з початковим збільшується в 1,5-2 рази.

5

Робочі органи

Дві пластмасові шайби, закріплені на вертикальному валу. Нижня шайба має форму пелюстків, верхня – форму круга.

6

Принцип роботи

Стакан із завантажувальними компонентами для приготування коктейлів підводиться під робочий вал електродвигуна і фіксується на скобах. При цьому пусковий важіль замикає контакти мікроперемикача і електродвигун вмикається в роботу. При швидкому обертанні (1200 об/хв.) робочого вала разом з крильчаткою та відбійним кільцем відбувається інтенсивне перемішування маси продуктів до утворення щільної піни.

7

Правила експлуата-ції

1. Перевірити санітарно-технічний стан машини, надійність заземлення (занулення)

2. перевірити роботу коктейлезбивальної машини на холостому ходу: увімкнути штепсельний роз’єм; перевести вимикач в положення «ON» ; встановити стакан в робоче положення.

3. Підготувати продукт до завантаження (охолодити до 2-8 8С).

4. Завантажувати компоненти в стакан 1/3 або ½ об’єму.

5. Встановити стакан під робочий вал і зафіксувати на скобах, при цьому автоматично вмикається електродвигун.

6.Режим роботи повинен бути повторно-короткочасний: 1-1,5 хв роботи; 3 – 3,5 хв перерви.

7. Через 1,5 хв роботи стакан від’єднати від скоби, при цьому автоматично вимикається електродвигун.

8. Приготовлений коктейль розлити у склянки.

9. Після закінчення роботи від’єднати машину від електромережі.

10. Виконати санітарну обробку : промити робочий вал, стакан, корпус машини протерти сухою тканиною

Коментарі

Популярні публікації