Група КК-15-20 Устаткування "Збивальна машина"

 Добрий день шановні учні! Ми продовжуємо вивчати тему "Машини для приготування тіста та кремів". Я пропоную вам самостійно опрацювати матеріал по збивальним машинам та законспектувати в зошитах.


№ 

Марка машини

Машина збивальна МВУ-60

1

Призначення машини

Призначена для збивання білкових, яєчно-цукрових сумішей, вершків, мусів, самбуків, кремів, тіста для вафель, млинців, дріжджового тіста вологістю 33-54% на великих підприємствах.

2

Схема будови

3

Основні частини

1 – станина; 2 – кронштейн; 3 – бак; 4 – механізм піднімання бака; 5 – засіб захисту; 6 – пульт керування; 7 – рукоятка коробки частоти обертів; 8 – лінійка; 9 – збивачка.

4

Будова машини

Складається із станини, основи, бака з кронштейном, механізму піднімання та опускання бачка, візка, планетарного механізму приводу збивачок, пульта керування..

5

Робочі органи

Три збивачки: пруткова, плоско-решітчаста та гачкова.


6

Принцип роботи

Продукти, завантажені в бак, інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки, яка обертається за принципом планетарного механізму.

7

Правила експлуатації

1. Перед початком роботи перевіряють санітарно-технічний стан машини. Привідна головка повинна розміщуватися у верхньому положенні, а кронштейн – у нижньому.

2. Робочий орган, залежно від виду суміші, закріплюють на привідній головці.

3. Рукояткою перемикання встановлюють частоту обертів робочого органу.

4. Бак ставлять на візок і заповнюють компонентами згідно з рецептурою даного виду суміші.

5. Закочують бак у машину, встановлюють його опори у кронштейн і вмикають механізм переміщення машини, при цьому кронштейн, рухаючись угору, підхоплює бак за цапфи, знімає його з візка і встановлює в крайнє верхнє положення.

6. Одночасно привідна головка з закріпленою збивачкою опуститься, а упор головки натисне на колійний вимикач і вимкне електродвигун механізму переміщення та електромагніт гальм.

7. Бак закріплюють затискачами, а візок скочують з основи.

8. Установлюють тривалість збивання і вмикають машину.

9. Додавати продукти можна находу, бо машина має в захисному зонті завантажувальне вікно.

10. Машина вимикається автоматично. Натискання на кнопку опускання бак установлюється на візок.

11. Змінювати частоту обертів збивачки під час роботи машини заборонено, тому що у машині відсутній варіатор частоти. Для зміни частоти обертів машину необхідно зупинити.

12. У машині передбачено швидке розвантажування бачка без від’єднання його та збивачки від машини.

13. після закінчення роботи електродвигун вимикають, опускають кронштейн у нижнє положення і знімають спочатку збивачку з вала, потім бак, промивають їх гарячою водою та просушують. Зовнішні поверхні протирають вологою тканиною.



№ 

Марка машини

Машина збивальна МВ-35М      

1

Призначен-ня машини

Призначена для збивання різних кондитерських сумішей та замісу тіста.

2

Схема будови

3

Основні частини

а) зовнішній вигляд;            б) розріз: 1 – основа; 2 – збивачка; 3 – бачок;    4 – рукоятка коробки частоти оборотів; 5 – варіатор; 6 – напрямна для переміщення бачка; 7 – кронштейн для бачка 

змінні збивачки: 1 – пруткова; 2 – плоско-решітчаста; 3 – гачкова; 4 - замкнута

4

Робочі органи

    Чотири збивачки: пруткова – для збивання легко рухомих мас (вершки, білки, муси); плоско решітчаста – для збивання в’язких кондитерських сумішей (креми, бісквітне тісто); гачкова та замкнута – для перемішування напівпустого та крутого тіста (тісто для пиріжків, пельменів) 

5

Принцип роботи

Продукти, що вміщені в бак, інтенсивно перемішуються робочим органом,який здійснює обертальний рух навколо своєї осі та по периметру бачка. У процесі роботи продукт насичується повітрям, стає пухкішим, однорідним і збільшується в об’ємі.

6

Правила експлуата-ції

1. Перед початком роботи перевіряють санітарно-технічний стан машини, правильність і надійність кріплення змінної збивачки.

2. Потім бачок установлюють на кронштейні і за допомогою з’єднувальної муфти закріплюють необхідну збивачку на робочому валу. 

3. Між збивачкою та дном бачка залишають зазор не менш як 5 мм.

4. Упевнившись у тому, що збивачка не торкається стінок і дна бачка (для цього кришку планетарного механізму вручну повертають на 360*), за допомогою варіатора частоти обертів установлюють необхідну частоту.

5. У бачок заливають попередньо охолоджені продукти і вмикають машину. 

6. Під час заповнення бачка необхідно враховувати, що суміш у процесі збивання збільшується в об’ємі.

7. В машині можна змінювати частоту обертів на ходу.

8. заборонено знімати бачок та збивачку до повної зупинки машини, брати пробу з тіста за ввімкненої машини, додавати на ходу компоненти.

9. Після закінчення роботи електродвигун вимикають, кронштейн опускають у нижнє положення і знімають збивачку з вала. 

10. Потім знімають бачок для продуктів.

11. Збивачку і бачок промивають гарячою водою та просушують.

12. Зовнішні поверхні машини протирають вологою тканиною.

Інструкційна картка №

№ 

Марка машини

Машина збивальна ВМ-35

1

Призначен-ня машини

Призначена для збивання різних легко рухомих мас та в’язких кондитерських сумішей.

2

Схема будови

3

Основні частини

1 – платформа; 2 – бак; 3 – огородження робочої зони; 4 – пульт керування; 5 – корпус; 6 – кронштейн


4

Будова машини

Машина складається із сталевої зварної станини, двох бачків місткістю 35 л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму.

У конструкції машини використані дві електромагнітні муфти сухого тертя, які забезпечують напівавтоматичне перемикання частоти обертів з пульту керування. Машина має чотири частоти обертів. Час приготування сумішей контролюється за допомогою реле часу. 


5

Робочі органи

Дві збивачки – пруткова та решітчаста.

6

Принцип роботи

Продукти, завантажені в бак, інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та периметра бачка.


7

Правила експлуата-ції

    1. Перед початком роботи необхідно перевірити санітарно-технічний стан машини, наявність і справність заземлення, надійність закріплення бачка та збивачки, роботу машини на холостому ходу.

    2. Впевнившись, що збивачка не торкається дна та стінок бачка, в бачок завантажують продукти з урахуванням збільшення в об’ємі і вмикають машину в роботу.

    3. Під час роботи машини заборонено залишати її без  догляду, знімати бачок та збивачку до повної зупинки машини.

4. Після закінчення роботи збивачку та бачок знімають, промивають гарячою водою та просушують, зовнішню поверхню протирають вологою тканиною.

5. Робота машини залежить від регулярного змащування деталей, тому один раз на шість місяців необхідно обновлювати мастило.


Коментарі

Популярні публікації